Correcte plaatsing van dakhaken bij een pannendak

blog image

Correcte plaatsing van dakhaken bij een pannendak

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het plaatsen van dakhaken bij een pannendak.
De zogenaamde haakbevestiging zijn haken die gewoon achter de panlatten worden geschoven.
Wij gebruiken deze optie nooit omdat dit systeem op langere termijn geen goede oplossing is.
Er is een grote kans dat de pannen onder deze haken zullen breken door de druk want de dakhaak zal steunen op de pannen.
Het probleem is ook dat deze niet kunnen geregeld worden en dus de panelen niet gelijk kunnen worden geregeld voor een mooi eindresultaat.

Wij gebruiken dubbel regelbare dakhaken die in de keepers of spanten worden geschroefd
De 1ste regeling is de regeling dat de haak niet zou rusten op de pan eronder en de 2de voor het evenwijdig regelen van de profielen naar de bevestiging van deze haken.
Het gebruik van deze optie heeft wel de volgende voorwaarden. De draagstructuur mag niet te ver uit elkaar zijn want de maximum afstand van bevestigen bedraagd 1m20.
En de pannen mogen een niet heel hoog model zijn. Wanneer deze voorwaarden niet zijn vervuld dan moet er een tussenplank worden bevestigd om zo hoog genoeg te komen.

Voor dat de dakhaken worden geinstalleerd moeten de pannen zowel eronder als erboven wat worden uigeslepen om ervoor te zorgen dat de haak nooit zal duwen op de pannen en dat de pannen terug kunnen worden geplaatst op de oorspronkelijk positie zodat er later geen vochtproblemen optreden.
Bij de schroeven van de haken boren wij altijd voor met een houtboor om zo het splijten van de keepers of spanten te voorkomen.

Op deze manier streven we dagelijks naar degelijke installaties en met respect voor het dak.
Bij een installatie vinden wij het dan ook belangrijk dat er steeds een zaakvoerder mee aanwezig is bij de installaties op deze manier kunnen we alles perfect opvolgen.